Η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Λεμεσού

Μια πρώτη γεύση από τα σχέδια κοστουμιών που επιλέχθηκαν για να ντύσουν τη φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Λεμεσού και τη συνοδεία της μας παρουσίασε σήμερα η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου, τα οποία είναι εμπνευσμένα από “το βαθύ μπλε της Μεσογείου”.
Το φετινό θέμα του Καρναβαλιού, “το βαθύ μπλε της Μεσογείου”, δεν επιλέχθηκε τυχαία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ.Αντωνιάδου,  καθώς αντικατοπτρίζει την πόλη της Λεμεσού και έτσι και τα κοστούμια θα είναι αποκλειστικά σε μπλε χρώμα, ενώ ο σχεδιασμός τους είναι εμπνευσμένος από τον κυματισμό της θάλασσας.
Με το ίδιο σκεπτικό, συνέχισε, γίνεται και η κατασκευή του άρματος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, που φέτος θα ενσαρκώσει η διαχρονική καρναβαλίστρια Μαρία Πιερή Συκοπετρίτου, ενώ σε αυτό θα υπάρχει για πρώτη φορά και κίνηση.
Ανέφερε ακόμη πως, μετά την περσινή επιτυχία έκθεσης καρναβαλίστικων κουστουμιών, η έκθεση θα επαναληφθεί και φέτος, δυο μέρες πριν την επίσημη έναρξη των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων, στις 14 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ. Η περσινή έκθεση επεφύλασσε μια έκπληξη για τους παρευρισκόμενους, αφού τα κοστούμια φορούσαν παλιοί καρναβαλιστές που στέκονταν σε βάθρα, ενώ πέραν του ότι αυτό θα γίνει και φέτος, ο Δήμος προγραμματίζει ακόμα μια έκπληξη για τα εγκαίνια της έκθεσης, συμπλήρωσε.
Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες είναι και η συμμετοχή σατυρικού άρματος, υπό τον τίτλο “Όλα για την πρωτεύουσα”, που κατασκεύασε το 1968 ο αείμνηστος κατασκευαστής αρμάτων Κωστάκης Μαυρογένης. Σχεδόν 50 χρόνια μετά, το άρμα αναλαμβάνει να επαναφέρει, στη μοντέρνα εκδοχή του, ο γιος του, επίσης καλλιτέχνης, Ανδρέας Μαυρογένης, ο οποίος θα το παραδώσει στο Δήμαρχο της Λεμεσού σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Studio 8, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης με τίτλο “Αναβίωση του Παλιού Καρναβαλιού της Λεμεσού”.
Η προσπάθεια για αναβίωση του παλιού καλού καρναβαλιού της Λεμεσού περιλαμβάνει ακόμη, όπως είπε η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου, και επαναφορά των μεγάλου ύψους “πελλόμασκων”, που κατασκεύαζε η αείμνηστη ενδυματολόγος Λούλα Σιούσμιθ.
Οι φετινές συμμετοχές στη Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση,  της 26ης Φεβρουαρίου, έφτασαν τις 116, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται τα προπορευόμενα άρματα της Βασίλισσας του Καρναβαλιού και των κανταδόρων.
Όπως, εξάλλου, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού, η κλήρωση για τον αριθμό παράταξης των αρμάτων και των πεζών ομάδων της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης, θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου,  στις 11:30 το πρωί, στο Δημοτικό Μέγαρο, όπου είναι απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπου της κάθε ομάδας. Για την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, διευκρινίζεται πως αριθμοί συμμετοχής θα δίνονται μόνο από Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου μέχρι και Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου (800 – 14:00) στα γραφεία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Πηγή ΚΥΠΕ

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/402023/i-fetini-vasilissa-tou-karnavaliou-tis-lemesou#.dpuf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here