Η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας επενδύει στην Λεμεσό – Ξόδεψε πέραν των 40εκ. για έργα κατασκευής σε ολόκληρο τον κόσμο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κατασκευαστικά έργα στην Λεμεσό, έχει σκοπό να διενεργήσει η μοναδική δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο (2016), η επιχειρηματίας Yelena Baturiman, η οποία χαρακτηρίζεται ως η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας, ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου έργου κατασκευής και ανάπτυξης ύψους 40 εκατ. Ευρώ στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση του Adrian Bishop στο OPP.Today.

Τον ίδιο μήνα, η 54χρονη (8 Μαρτίου 1963) επιχειρηματίας, προχώρησε στην απόκτηση οικοπέδου σε ακτογραμμή στην περιοχή της Λεμεσού για την κατασκευή κατοικιών υψηλών προδιαγραφών.  Για το εν λόγω αναπτυξιακό έργο, θα διεξαγόταν διαγωνισμός για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Νωρίτερα μέσα στο έτος 2016, είχε ξεκίνησε ένα άλλο έργο ανάπτυξης στη Νέα Υόρκη. Η αμερικανική εταιρεία της είχε αποκτήσει 1500 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών κτιρίων στο κεντρικό Μπρούκλιν, δίπλα στο Barclay Centre.

Η Yelena Baturina μετακόμισε το επιχειρηματικό της κέντρο στην Ευρώπη το 2011, αφού πώλησε το κύριο ρωσικό περιουσιακό της στοιχείο, την κατασκευαστική εταιρεία Inteco. Από τότε έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτυχημένες εμπορικές προσπάθειες.

To προφίλ της Yelena Buteriman

Η 54χρονη είναι διεθνής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος ρωσικής καταγωγής, με έδρα της το Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατείχε μια μεγάλη επενδυτική και κατασκευαστική εταιρεία Inteco. Επί του παρόντος, τα περιουσιακά της στοιχεία περιλαμβάνουν μια ξενοδοχειακή αλυσίδα (Ιρλανδία, Αυστρία, Τσεχία και Ρωσία), κατασκευαστική μεμβράνη (Γερμανία), έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Ελλάδα και Ιταλία), αναπτυξιακά έργα (ΗΠΑ και Κύπρος) και επενδύσεις σε αριθμό αμοιβαίων κεφαλαίων επενδύσεων σε ακίνητα που επικεντρώνονται στην οικιστική και εμπορική κατασκευή και ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η Baturina είναι ο ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος BE OPEN, όπου σύμφωνα με τη Forbes, η Baturina με την περιουσία του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων παραμένει για 12η συνεχή χρονιά η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας και ο μοναδικός ρώσος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

Να αναφερθεί ακόμη ότι, ο σύζυγός της, Γιούρι Λουζκόφ, ήταν δήμαρχος της Μόσχας από το 1992 έως το 2010.

Πηγή: Tothemaonline.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here