Η νέα τουριστική πόλη με συμμετοχή Kινέζων επενδυτών

Αλλάζει ουσιαστικά το τουριστικό προφίλ της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, η οποία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ποιοτικής αναβάθμισης. Νέα κατασκευαστικά έργα όπως το Sun City Spa Resort & Residences του Ομίλου Giovani, και του οποίου κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος, θα αποτελέσουν το ορόσημο για μια νέα εποχή, εμπλουτίζοντας ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν.

Επιμέλεια Ναταλία Γεωργιάδου

Το Sun City Spa Resort & Residences του Ομίλου Giovani, θα είναι το νέο στολίδι στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και θα ανεγερθεί στην παραλία της Αγίας Θέκλας στον Δήμο Σωτήρας, πολύ κοντά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Το έργο είναι μεγαλεπήβολο και η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει περί τα τέλη Φεβρουαρίου του 2017. Η ολοκλήρωση του θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα €50 εκατ. και θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή κινεζικών συμφερόντων.

Το έργο είναι από τα μεγαλύτερα στο είδος του και το πρώτο που αποτελεί μικτή ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας με οικιστικές κατοικίες και διαμερίσματα. Το Sun City Spa Resort & Residences περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων με περισσότερα από 200 πολυτελή διαμερίσματα, γυμναστήριο, spa, ακόμη 55 ιδιωτικές κατοικίες και 24ωρη εξυπηρέτηση.

Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου θα διαθέτουν μπαλκόνια με συρόμενες γυάλινες πόρτες που παρέχουν πρόσβαση με θέα τη θάλασσα. Τα δωμάτια θα χτιστούν με φυσικά υλικά, θα είναι σύγχρονα και λειτουργικά και με πολυτελή επίπλωση και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και σύστημα ψυχαγωγίας.

Το Sun City Spa Resort & Residences θα περιλαμβάνει 44 αυτόνομα διαμερίσματα για επισκέπτες μακράς παραμονής, τα οποία θα διαθέτουν κουζίνα και υπνοδωμάτιο και θα μπορούν να επωφελούνται όλων των υπηρεσιών που παρέχει το ξενοδοχείο. Θα υπάρχουν επίσης 11 deluxe κατοικίες στο μπροστινό μέρος του ξενοδοχείου με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.

Το έργο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ από ξένους επενδυτές στην περιοχή της Αμμοχώστου, μετά τη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Πρότυπο για την περιοχή

“Το έργο θα αποτελέσει πρότυπο για την περιοχή” αναφέρει σε  δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Διευθυντής  της Giovani Developers, Αντώνης Αντωνίου και εξηγεί ότι “δεν θα είναι μόνο το πιο καινούριο και σύγχρονο πεντάστερο ξενοδοχείο αλλά θα αποτελεί και την πρώτη μικτή ανάπτυξη στην περιοχή εφόσον θα συνδυάζει και οικιστικές μονάδες”.

Ο κ. Αντωνίου τονίζει ακόμη, πως “για τον Δήμο Σωτήρας  το έργο είναι ό,τι καλύτερο, καθώς θα εντάσσεται μέσα στους τουριστικούς Δήμους. Θα αποφέρει επίσης μεγάλα έσοδα που θα μπορούν να διατεθούν για έργα” σημειώνει. “Το σημαντικότερο είναι η δημιουργία τουλάχιστον 150 θέσεων εργασίας που θα βοηθήσουν την τοπική κοινωνία” καταλήγει.

Από το περιοδικό Capital Today

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here