Η Λεμεσός γνώρισε την πολυπολιτισμικότητα και την κουλτούρα της Γεωργίας

Μία μαγευτική και ξεχωριστή χορευτική παράσταση, μέσα από την οποία αναδείχτηκε η πολυπολιτισμικότητα και η κουλτούρα της Γεωργίας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες βράδυ ντόπιοι και ξένοι, που βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της Λεμεσού και οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τον έντονο ρυθμό, την κίνηση και τον άψογο συγχρονισμό του Εθνικού Γεωργιανού Μπαλέτου Sukhishvilli Juniors, και του Κρατικού Γεωργιανού Θεάτρου Παντομίμας Shalikashvili, οι οποίοι έχουν μακρά ιστορία και ανάπτυξη.



Η παράσταση δόθηκε στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Γεωργιανής Κουλτούρας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Κύπρο και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και διοργανώνεται από την Travelhouse  και την Amalgamation.

Εδώ και 70 χρόνια τα μπαλέτα Sukhishvili με πάνω από 20.000 παραστάσεις σε 98 χώρες παρουσιάζουν μέσα από το πρόγραμμά τους την πλούσια κληρονομιά της Γεωργίας, ενώ με πάνω από 50 χρόνια ιστορίας, το Κρατικό Γεωργιανό Θέατρο Παντομίμας Shalikashvili έχει εμφανιστεί σε πάρα πολλές χώρες όπως Γερμανία, Ισπανία, Μάλτα, Πολωνία κ.ά..

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Κύπρο Revaz Lominadze ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλουν σημαντικά τόσο στην προώθηση και εμβάθυνση των πολιτιστικών και διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Γεωργίας και Κύπρου, όσο και στην προώθηση του τουρισμού, καθώς και τον κοινών στόχων των δύο χωρών.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, στο δικό του χαιρετισμό, είπε ότι η Λεμεσός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια εξαιρετική παράσταση και αυτό οφείλεται κυρίως στον Πρέσβη της Γεωργίας στην Κύπρο ο οποίος είχε την πρωτοβουλία να φέρει τα μπαλέτα και να προσφέρει αυτή την παράσταση δωρεάν για να την απολαύσει ο κόσμος και οι ντόπιοι και οι ξένοι που βρίσκονται σήμερα στην Λεμεσό.

«Η Γεωργία έχει μια τεράστια παράδοση στο χορό», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ήταν μια ξεχωριστή παράσταση.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού έκανε αναφορά και στις κοινές παραδόσεις Κύπρου και Γεωργίας. «Παραδόσεις οι οποίες στηρίζονται σε κοινές αρχές, κοινές πολιτικές, μια κοινή ιστορία από τον καιρό των Ομηρικών χρόνων, μια ιστορία την οποία πρέπει να τιμήσουμε. Οι σχέσεις Κύπρου – Γεωργίας έχουν μπει σε μια νέα περίοδο και είμαι σίγουρος ότι πολλοί φίλοι μας από την Γεωργία θα επισκεφτούν την Κύπρο , όπως και πολλοί από εμάς θα επιδιώξουμε να πάμε στην Γεωργία», συμπλήρωσε.

Το Εθνικό Γεωργιανό Μπαλέτο Sukhishvilli Juniors και το Κρατικό Γεωργιανό Θέατρο Παντομίμας Shalikashvili, τα οποία για πρώτη φορά παγκοσμίως συνεργάζονται επί της σκηνής, θα εμφανιστούν και αύριο Παρασκευή, στις 21:00, στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here