Ευρωπαϊκή Πόλη Καλής Πρακτικής η Λεμεσός 

Ο τίτλος “Καλή Πρακτική URBACT” απονεμήθηκε στη Λεμεσό, η οποία αναγνωρίστηκε ως “Ευρωπαϊκή Πόλη Καλής Πρακτικής” για το έργο που επιτελείται στον τομέα της διαχείρισης της Αειφόρου Ανάπτυξης της πόλης, εστιάζοντας στην οικονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική αναβίωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, νέα πνοή δόθηκε στη Λεμεσό ως αποτέλεσμα πολλών σημαντικών έργων αστικής ανάπλασης, τα οποία έχουν βελτιώσει αισθητά το ιστορικό κέντρο της πόλης, το παραλιακό μέτωπο και άλλες περιοχές.

“Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής βελτιώθηκαν, ενώ ενισχύθηκε η εμπορευσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της πόλης. Οι κάτοικοι της Λεμεσού, όπως και εκείνοι της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής επωφελήθηκαν από τα έργα ανάπλασης”, αναφέρεται και προστίθεται πως τα έργα αυτά συνέβαλαν στη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού και την προβολή της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της.

Συνολικά, 219 ευρωπαϊκές πόλεις υπέβαλαν 270 προτάσεις στο πρόγραμμα URBACT  για τις πρακτικές τους σε διάφορα θέματα ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης: από την κοινωνική ένταξη στη διακυβέρνηση και από την οικονομία στην οικονομική μετάβαση και τις περιβαλλοντικές αλλαγές.

Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις, ξεχώρισαν 97 Καλές Πρακτικές που προέρχονται από διάφορες πόλεις, οι οποίες παρουσιάζονται σε εκδήλωση που άρχισε χθες στο Ταλίν της Εσθονίας .

Το πρόγραμμα URBACT ερμηνεύει τον όρο «Καλή Πρακτική» ως  κάθε πρακτική που έχει αποδειχθεί ότι δουλεύει καλά, εξασφαλίζοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα, και που δύναται να αποτελέσει πρότυπο, αναφέρεται και σημειώνεται πως  η πρακτική πρέπει να έχει αναπτυχθεί με συμμετοχικό τρόπο, δηλαδή με τη συμμετοχή όλων των σχετικών παραγόντων της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here