Εκ νέου στο δικαστήριο ο Μούζος για απόπειρα κατά αστυνομικών και συνδεόμενες υποθέσεις

Στο δικαστήριο για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί ο 38χρονος Ηλίας Μούζος, ο οποίος φέρεται να έχει παραδεχθεί τον πυροβολισμό των δυο αστυνομικών, το βράδυ της 5ης Μαΐου, στον Ύψωνα, αλλά και δυο άλλες υποθέσεις που συνδέονται με την παρουσία του στη σκηνή.

Ο Μούζος είχε συλληφθεί την Τρίτη, 8 Μαΐου, μετά από καταδίωξη από περιπολικό, στον κύριο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών και από την πρώτη στιγμή παραδέχθηκε εμπλοκή στην υπόθεση, υποδεικνύοντας απόκρημνη περιοχή, στο χωριό Άγιος Μάμας, όπου έκρυψε το Καλάσνικοφ καθώς και αριθμό εκρηκτικών υλών.

Αστυνομικές πηγές φέρουν, εξάλλου, τον 38χρονο να έχει δώσει πληροφορίες σε σχέση με άλλες εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος και δεν αποκλείεται, αυτά τα στοιχεία να έχουν οδηγήσει τις αστυνομικές αρχές στις τρεις χθεσινές συλλήψεις στην Πάφο, σε σχέση με υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Στο δικαστήριο, ο Ηλίας Μούζος θα οδηγηθεί τόσο για την απόπειρα κατά των αστυνομικών, όσο και για υπόθεση απαγωγής 27χρονου στον Ύψωνα, που διαπράχθηκε στις 22 Ιανουαρίου, καθώς και τον πυροβολισμό εναντίον της οικίας του, που ακολούθησε στις 19 Φεβρουαρίου.

Η παρουσία του Μούζου στον Ύψωνα, το βράδυ της 5ης Μαΐου, δεν φαίνεται να είναι άσχετη με τις υποθέσεις αυτές, καθώς όπως ανέφερε στην ανάκριση του ο 35χρονος Βούλγαρος, ο οποίος μαζί με έναν 31χρονο από την Πάφο ήταν μαζί του στο όχημα ενοικιάσεως, ο 38χρονος σχεδίαζε τη δολοφονία κάποιου προσώπου.

Τα πλάνα, ωστόσο, άλλαξαν με την παρουσία των δυο αστυνομικών που είχαν κληθεί στη σκηνή μετά από τηλεφώνημα συναδέλφου τους, ο οποίος εντόπισε το ύποπτο όχημα, καθώς μετέβαινε στην εργασία του.

Υπενθυμίζεται πως, πέραν των τριών προσώπων που βρίσκονταν στο όχημα το μοιραίο βράδυ, υπό 8ήμερη κράτηση τελεί και 33χρονη από τη Σλοβακία, στο όνομα της οποίας ήταν ενοικιασμένο το όχημα ενοικιάσεως και το οποίο είχε δανείσει στον 31χρονο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here