Γεύμα αγάπης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, Ελλήνων, Κυπρίων και Αιγυπτίων στην Αλεξάνδρεια

Την αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που πρεσβεύει τόσο η ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας όσο και ο μουσουλμανικός κόσμος της Αιγύπτου από κοινού με την Κοπτική Εκκλησία, τόνισε χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας της Αιγύπτου Εδμόνδος Κασιμάτης, χαιρετίζοντας όλους όσοι συμμετείχαν στο γεύμα αγάπης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, Ελλήνων, Κυπρίων και Αιγυπτίων, με την ευκαιρία του Ραμαζανίου, στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας.

Ο κ. Κασιμάτης αναφέρθηκε, επίσης, στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών λαών Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου,

Έτσι, τιμητική ήταν η παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Άκκρας Νάρκισσου, εκπροσώπων της Κοπτικής Εκκλησίας, εκπροσώπων των αιγυπτιακών αρχών, καθώς και της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης και της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, τη παρουσία πολλών Κυπρίων Αιγυπτιωτών.

Κατά το λόγο του, ο Πρόεδρος των εν Αλεξανδρεία Ελλήνων κ. Κασιμάτης έκανε ειδική αναφορά στις πρόσφατες μεγάλες εκδηλώσεις του «ΝΟΣΤΟΥ», στην Αλεξάνδρεια, κάνοντας ειδική αναφορά στην παρουσία του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην Αλεξάνδρεια, από τις 30 Απριλίου ως την 1η Μαΐου, καθώς και του Έλληνα Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου, όπου μαζί με τον οικοδεσπότη Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ένωσαν ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, την ευημερία των λαών τους και την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο ετήσιο αυτό «ιφτάρ» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, ο κ. Κασιμάτης ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν για να δείξουν το πόσο αδιάρρηκτα συνεχίζονται μέχρι σήμερα οι στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας των λαών των τριών χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here