Βροχές, ισχυροί άνεμοι μέχρι και χιόνια αναμένονται από το απόγευμα

Βαρομετρικό χαμηλό και ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό σε κάποιες περιοχές να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης εκτός από τα ανατολικά, που θα είναι ταραγμένη.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια, πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης εκτός από τα ανατολικά, που θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, χιόνι ή χιονόνερο, κυρίως στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης, αλλά παροδικά στα προσήνεμα θα είναι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά σταδιακά αναμένεται βελτίωση.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη, παραμένοντας λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται σταδιακά άνοδος και θα κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here