Ανταλλαγή νέων από ERASMUS+ και Οργανισμό Νεολαίας στον Αγρό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυμελής ανταλλαγή νέων με τίτλο « Καριέρα και Εργασία κάτω από τον Ήλιο» που διοργάνωσε ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Νέων Αγρού μεταξύ 29 Ιουνίου – 7 Ιουλίου.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ, στην ανταλλαγή, που διοργανώθηκε με χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας και του προγράμματος ERASMUS+ , έλαβαν μέρος συνολικά 40 νέοι ηλικίας 18-30 ετών από 8 ευρωπαϊκές χώρες. Για περίπου μια βδομάδα, οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με την ανεργία των νέων, συζήτησαν για νέες μεθόδους και εργαλεία προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκαν επίσης στις συνθήκες εργασίας, τους κινδύνους και τα δικαιώματα των νέων που εργάζονται εποχιακά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ αντάλλαξαν νέες ιδέες, καινοτόμες απόψεις και καλές πρακτικές για ανάπτυξη της απασχολησιμότητας των νέων και την μείωση της ανεργίας.

Κατά τη διάρκεια του σχεδίου υλοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης που περιλάμβαναν βιωματικά εργαστήρια, ομάδες εργασίας, διαλέξεις, ανοικτές συζητήσεις, προσομοιώσεις και παιχνίδια ρόλων.

Επίσης παρουσιάστηκαν τα προγράμματα EURES, EUROPASS και ERASMUS για νέους επιχειρηματίες που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για αύξηση της εργοδότησης των νέων. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε το πιστοποιητικό Youthpass, ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο για τους νέους αφού το Youthpass επικυρώνει ουσιαστικά τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το πρόγραμμα και είναι αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες τις ΕΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here