Αναβάθμιση του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ προωθουν Δήμος Λεμεσού και ΚΟΑ

“Επιεικώς απαράδεκτη” χαρακτήρισε στο ΚΥΠΕ την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος το πρωί παρακάθησε σε σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, όπου συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της πόλης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο χώρος, (ακαθαρσίες, συνθήματα με σπρέι στους τοίχους, παραβατικότητα) είναι “επιεικώς απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει”, ανακοινώνοντας πως κάποιες αποφάσεις θα εφαρμοστούν άμεσα, ενώ άλλες θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, εντός του επόμενου μήνα, όπως σημείωσε, αναμένεται να τοποθετηθεί στο χώρο φρουρός ασφαλείας “ώστε ο Λεμεσιανός να νιώσει ασφάλεια ότι δεν υπάρχει μια πηγή παρανομίας και κάτι που αποτελεί ντροπή για τη Λεμεσό”.

Αυτή τη στιγμή ο ΚΟΑ, είπε, βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης προσφορών, με σχεδιασμούς για το πώς πρέπει να μετεξελιχθεί ο χώρος και τόνισε ότι “πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να έχουμε μια διαφοροποίηση του χώρου”.

“Θεωρώ ότι το Φυτίδειο θα πάρει μια νέα πορεία όπου, σε συνεργασία με το Δημαρχείο, θα μπορέσουμε να βρούμε αυτό το οποίο εξυπηρετεί τον δημότη της Λεμεσού, αλλά θέλουμε λίγο χρόνο για να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό”, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, είπε πως στόχος του Δήμου είναι το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ να αποτελέσει ένα στολίδι για την πόλη και να εξυπηρετήσει τους στόχους που τέθηκαν, “δηλαδή αναβάθμιση και ανάδειξη της ιστορικότητάς του, να μετατραπεί σε ένα χώρο που πραγματικά οι Λεμεσιανοί θα μπορούν να αθλούνται και να τον ζουν όπως τον έζησαν οι παλαιότερες γενεές και να υπάρχει ένταξη του στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό”.

Ο κ. Νικολαΐδης υπέδειξε πως οι θέσεις του Δήμου και του ΚΟΑ για το θέμα είναι ταυτόσημες και πως στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό και ειδικότερα την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στις συνοικίες, στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης των συνοικιών.

“Έχουμε δίπλα μας τον ΚΟΑ και θα μελετήσουμε μαζί τρόπους δημιουργίας αθλητικών υποδομών σε κάθε συνοικία, αν είναι δυνατόν, για τους νέους αλλά και όλους τους κατοίκους των συνοικιών”, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ διαβεβαίωσε πως ο Οργανισμός είναι στο πλευρό του Δήμου Λεμεσού, “σε μια προσπάθεια να προωθήσουμε τον αθλητισμό στη ζωή των ανθρώπων και να την κάνουν καλύτερη”.

“Έχουμε πολλά σχέδια με τα οποία μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό του Δημάρχου και του Δημαρχείου για να μπορέσουμε να προσφέρουμε προς τον δημότη τις εγκαταστάσεις για να μπορέσει να αθλείται”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here